Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Kosten relatietherapie

KostenDe kosten van een consult bedragen € 90 per uur (€ 22,50 per kwartier).
Voor relatietherapie is een consult van anderhalf uur vaak het prettigst.

De duur van een consult kan variëren, en kan worden aangepast aan je individuele behoefte.
Het is mogelijk een vaste tijd af te spreken, het is ook mogelijk dat wat flexibeler te benaderen, en af te laten hangen van het gesprek, zodat het consult op een logisch aanvoelend moment kan worden beëindigd. Op dat moment wordt bepaald wat de kosten van het consult zijn, waarbij de tijd per kwartier naar boven wordt afgerond.

Meteen na afloop van het consult kun je betalen. Dat kan contant, of via een bankapp op je telefoon, als je die hebt. Je factuur krijg je daarna per e-mail toegestuurd, of desgewenst op papier mee.

Tegemoetkoming in de kosten via je zorgverzekeraar?

Helaas… de minister heeft besloten dat relatietherapie niet mag worden vergoed door de zorgverzekeraars.
Vaak vinden er bij relatietherapie ook wel wat individuele consulten plaats, en die komen dan mogelijk wel weer in aanmerking voor vergoeding, dat is afhankelijk van je aanvullende verzekering.

Veel ziektekostenverzekeringen geven via de aanvullende verzekering – veelal via de groep ‘alternatieve zorg’ – een tegemoetkoming in de kosten van mijn consulten.

Een actueel overzicht van de zorgverzekeraars die mijn consulten vergoeden, is te vinden op de website van mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden.

Vraag zo nodig bij je zorgverzekeraar na of deze vergoeding ook in jouw situatie van kracht is. Mogelijk vragen ze dan om mijn AGB-code: 90-047628.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Je bent zelf steeds verantwoordelijk voor het voldoen van de kosten van mijn consulten, ongeacht of je verzekering wel of geen vergoeding biedt.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode

×