Aanpassen van de omgangsregeling

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Aanpassen van de omgangsregeling

OmgangsregelingHeb je samen met je ex nog minderjarige kinderen? Dan hebben jullie vast ook een omgangsregeling, waarin jullie hebben afgesproken wanneer de kinderen onder de verantwoordelijkheid van welke ouder vallen. Zowel in schoolweken, als in vakanties. Het aanpassen van de omgangsregeling is af en toe gewoon nodig, want de kinderen worden ouder en hebben andere wensen, of er verandert iets in de situatie van een ouder of van een kind.

Aanpassen van de omgangsregeling

Mogen jullie de omgangsregeling zelf aanpassen?
Ja, als jullie het daar samen over eens worden, zeker! Het is wel goed om dit ook met de kinderen te overleggen, want voor jullie kinderen blijft het ingrijpend om in twee huizen te wonen. Het is dan ook goed om te kijken hoe dat voor de kinderen het soepelst kan verlopen.

Conflicten over het aanpassen van de omgangsregeling?

Lastiger wordt het als de een wel een aanpassing wil, en de ander niet. Hoe moet je daarmee omgaan?
Ook dan blijft het belangrijk om te kijken naar de wensen van de kinderen, maar kijk vooral ook naar de reden van die gewenste aanpassing.

Wil de ander een andere omgangsregeling en jij niet? Vraag je dan af wat je redenen zijn, zeker als ook de kinderen het liever een beetje anders willen. Past die aanpassing echt niet in je leven? Of heb je gewoon geen zin om je ex tegemoet te komen?

Wil je zelf een andere omgangsregeling, maar je ex niet? Vraag je dan af wat zijn of haar redenen kunnen zijn. Vraag daarnaar! En vraag je ook af of het voor jou wel echt nodig is.

Mediation na scheiding

Komen jullie er samen echt niet uit, maak dan een afspraak voor een of enkele mediationgesprekken om te bespreken hoe het wel kan. Met wat hulp moet het lukken om samen tot nieuwe afspraken te komen en de omgangsregeling zo aan te passen dat jullie daar allebei goed mee kunnen leven, dat het ook voor jullie kinderen zo goed is.

Als de afstand een bezwaar is, of als je echt niet met je ex in dezelfde ruimte wilt zijn, is het ook mogelijk de mediationgesprekken voor het aanpassen van de omgangsregeling online te voeren, dus bel of mail me voor meer informatie!

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode