Verbeteren communicatie

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Verbeteren communicatie

Vaak is rondom de scheiding de communicatie tussen de ouders nog wel redelijk. Mensen wonen vaak nog in hetzelfde huis en vinden een manier om met elkaar om te gaan. Maar nadat een van beiden is verhuisd, ontstaat er langzaam steeds meer afstand. Dat is goed en dat moet ook. Na een scheiding moet je elk je eigen weg gaan. En als je te veel met elkaar verbonden blijft, is dat vaak lastig.

Donkere wolkenContact wordt lastiger

Helaas blijkt dan toch te vaak dat het na een tijdje lastiger wordt om te communiceren. Juist omdat de ouders elkaar zo goed kennen, vullen ze vaak dingen in, op basis van ervaringen uit het verleden. En dat maakt het niet altijd makkelijker. En dan kan er een moment komen waarop de communicatie zo slecht is geworden dat het zelfs over de kleinste dingen geen goed overleg meer mogelijk is. En dan is het hoog tijd om in actie te komen.

Verbeteren communicatie

Het verbeteren van de communicatie tussen gescheiden ouders is niet iets dat je doet voor de andere ouder. Dat doe je voor je kinderen.

Het is voor kinderen heel belastend als hun ouders niet of niet goed met elkaar communiceren, terwijl er wel een omgangsregeling is. De kinderen worden dan vaak als boodschapper gebruikt en hoe voorzichtig de ouders ook zijn, de kinderen merken dan toch de gevoelsmatige reactie op als ze een boodschap van de andere ouder overbrengen.

Dus heb je als ouder het beste voor met je kinderen, dan zorg je ervoor dat je bereid blijft met de andere ouder te overleggen, en als het niet anders kan, dan kan dat met de hulp van een mediator. Dan bespreken we wat er fout gaat in de communicatie, hoe jullie op elkaar reageren en wat elk van jullie zelf kan doen om beter met de ander te praten.

Mediation na scheiding

Angst of vertrouwenDus komen jullie er samen echt niet uit, maak dan een afspraak voor een of enkele mediationgesprekken om te bespreken hoe het wel kan. Met wat hulp moet het lukken om samen tot nieuwe afspraken te komen en de omgangsregeling zo aan te passen dat jullie daar allebei goed mee kunnen leven, dat het ook voor jullie kinderen zo goed is.

Als de afstand een bezwaar is, of als je echt niet met je ex in dezelfde ruimte wilt zijn, is het ook mogelijk de mediationgesprekken voor het aanpassen van de omgangsregeling online te voeren, dus bel of mail me voor meer informatie!

 

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode