Om wiens belang gaat het?

Om wiens belang gaat het?

17 juni 2017 -

Rechter beslist: Moeder mag 13-jarige dochter niet weghouden van bruiloft vader

Wat ik me dan afvraag: hoe is het mogelijk dat een moeder het belang van haar kind niet ziet, niet ziet dat ze haar dochter gebruikt om haar ex te raken, en daarmee haar dochter beschadigt?

Te vaak raken exen verstrikt in hun eigen belangen en die van hun kinderen, kunnen daar geen onderscheid meer tussen maken en misbruiken dan hun kinderen (want ja, dit is in mijn ogen emotionele kindermishandeling) om hun ex een hak te zetten.

Ik ken deze zaak verder niet, en misschien was dat weekendje weg samen al eerder gepland dan de bruiloft van haar ex, en zitten er twee kanten aan dit verhaal, maar dan nog: moest hier echt een rechter aan te pas komen? Dat vind ik toch wel triest.

Zoals de rechter zegt: een bruiloft is een unieke gebeurtenis en gaat altijd boven minder unieke gebeurtenissen, wiens weekend het ook is.

Net zoals vaderdag komend weekend (net als moederdag) boven de normale omgangsregeling gaat.

Net zoals verjaardagen en op dagen daar omheen geplande verjaardagsfeesten boven de normale omgangsregeling gaan.

Dat is in het belang van het kind. Vasthouden aan de normale omgangsregeling zonder daar heel goede redenen voor te hebben die betrekking hebben op het kind is gewoon een vorm van ‘je ex pesten’, en dat is altijd schadelijk voor de kinderen.

« Terug naar overzicht

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode