Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Kosten relatietherapie

KostenDe kosten van een consult bedragen € 90 per uur (€ 22,50 per kwartier).
Voor relatietherapie is een consult van anderhalf uur vaak het prettigst.
Per consult reken ik een kwartier extra voor de tijd die ik kwijt ben aan voorbereiding en afronding rondom het gesprek.

De duur van een consult kan variëren, en kan worden aangepast aan je individuele behoefte.
Het is mogelijk een vaste tijd af te spreken, het is ook mogelijk dat wat flexibeler te benaderen, en af te laten hangen van het gesprek, zodat het consult op een logisch aanvoelend moment kan worden beëindigd. Op dat moment wordt bepaald wat de kosten van het consult zijn, waarbij de tijd per kwartier naar boven wordt afgerond.

Meteen na afloop van het consult kun je betalen. Dat kan contant, via een betaalverzoek (tikkie), of via een bankapp op je telefoon, als je die hebt.
Je factuur krijg je daarna per e-mail toegestuurd, of desgewenst op papier mee.

Tegemoetkoming in de kosten via je zorgverzekeraar?

Veel ziektekostenverzekeringen geven via de aanvullende verzekering – veelal via de groep ‘alternatieve/complementaire zorg’ – een tegemoetkoming in de kosten van psychosociale consulten.

Een actueel overzicht van de zorgverzekeraars die mijn psychosociale consulten vergoeden, is te vinden op de website van mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden.

Een deel daarvan sluit relatietherapie specifiek uit. Vraag bij je zorgverzekeraar na wat er wel of niet wordt vergoedt.
Mogelijk vragen ze dan om mijn AGB-code, die verstrek ik op verzoek. Als ze daarom vragen: ik sta geregistreerd bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Je bent zelf steeds verantwoordelijk voor het voldoen van de kosten van mijn consulten, ongeacht of je verzekering wel of geen vergoeding biedt.

Kennismaking

Bij de eerste afspraak hebben jullie binnen een half uur ongetwijfeld een indruk van me, op grond waarvan jullie kunnen beslissen wel of niet met mij in zee te willen gaan.

Daarom staat het jullie vrij om binnen een half uur aan te geven dat jullie toch liever niet met mij verder willen en dan zijn jullie me niets verschuldigd, en dan zie ik het als een gratis kennismakingsgesprek.

Blijven jullie langer, dan breng ik ook het eerste half uur in rekening, omdat de therapie in wezen al meteen is gestart, tenzij vooraf nadrukkelijk anders is afgesproken.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode

×