Kosten relatietherapie

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Kosten relatietherapie

KostenMijn tarief is € 100,00 per uur. Ik breng de daadwerkelijke tijd in rekening, afgerond op een kwartier naar boven. Daarnaast breng ik per consult een kwartier extra in rekening, voor mijn werkzaamheden rondom het consult.
Voor relatietherapie is een consult van anderhalf uur vaak het prettigst.

De duur van een consult kan variëren, en kan worden aangepast aan je individuele behoefte.
Het is mogelijk een vaste tijd af te spreken, het is ook mogelijk dat wat flexibeler te benaderen, en af te laten hangen van het gesprek, zodat het consult op een logisch aanvoelend moment kan worden beëindigd. Op dat moment wordt bepaald wat de kosten van het consult zijn, waarbij de tijd per kwartier naar boven wordt afgerond.

Meteen na afloop van het consult kun je betalen. Dat kan contant, via een betaalverzoek (tikkie), of via een bankapp op je telefoon, als je die hebt.
Je factuur krijg je op papier mee.

Tegemoetkoming in de kosten via je zorgverzekeraar?

Veel ziektekostenverzekeringen geven via de aanvullende verzekering – veelal via de groep ‘alternatieve/complementaire zorg’ – een tegemoetkoming in de kosten van psychosociale consulten. Helaas vergoeden veel zorgverzekeraars relatietherapie niet, hoewel een geslaagde relatietherapie de maatschappij veel andere kosten kan besparen.

Een actueel overzicht van de zorgverzekeraars die een tegemoetkoming geven in mijn psychosociale consulten (meestal € 40,00 per dag, maar dit varieert per aanvullende verzekering) , is hier te vinden. Of je zorgverzekeraar ook relatietherapie vergoedt, kun je vinden in de voorwaarden van je aanvullende verzekering of navragen bij je zorgverzekeraar.
Mogelijk vragen ze dan om mijn AGB-code, die verstrek ik op verzoek. Als ze daarom vragen: ik sta geregistreerd bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Je bent zelf steeds verantwoordelijk voor het voldoen van de kosten van mijn consulten, ongeacht of je verzekering wel of geen vergoeding biedt.

Gratis kennismakingsgesprek?

Bij de eerste afspraak heb je binnen een half uur ongetwijfeld een indruk van me, op grond waarvan je kunt beslissen of je wel of niet met mij in zee wilt gaan.

Daarom staat het je vrij om binnen een half uur aan te geven dat je toch liever niet met mij verder wilt. Dan beëindigen we daarna het gesprek en ben je me niets verschuldigd.

Blijf je langer, dan breng ik ook het eerste half uur in rekening, omdat de therapie in wezen al meteen is gestart, tenzij we vooraf nadrukkelijk iets anders afspreken.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode