Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Relatietwijfels

achterkanthoofdNiet alle relaties zijn bedoeld om voor altijd te duren. Het ’tot de dood ons scheidt’ past niet meer in deze tijd waarin een huwelijk veel meer een persoonlijke verbinding is dan een economische keuze. Dus dat er soms twijfelfs zijn, dat is niet vreemd.

Een relatie die aanvankelijk helemaal goed voelde, kan na een tijdje minder goed voelen. Dat kan betekenen dat datgene wat jullie in elkaar aantrok, er niet meer is. Het kan ook zijn dat het er nog wel is, maar dat jullie er even niet meer bij kunnen.

Twijfels gaan niet vanzelf weer weg…

Als je merkt dat je dit soort twijfels hebt, dan is het tijd om aan de bel te trekken. Dit gaat niet vanzelf over. Probeer hier met je partner over te praten. Zoek een rustig moment, waarop je partner tijd en aandacht voor je heeft, of vraag hierom, en vertel vanuit jezelf (‘ik-boodschappen’) wat je denkt en voelt, en waar je twijfels zitten, en dat je hier graag samen naar wilt kijken, en ook graag wilt weten hoe dit voor je partner is. Het zou zomaar kunnen dat dit voldoende is voor jullie om de weg naar elkaar weer terug te vinden.

Merk je dat het niet voldoende is, dat jullie te makkelijk weer terugvallen in het oude gedrag, met de daarbij behorende (negatieve?) gedachten, overweeg dan eens relatiecoaching of relatietherapie. Een scheiding is lang niet altijd de beste oplossing.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode