Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Kosten

Kosten

Mijn tarief is € 100,00 per uur. Ik breng de daadwerkelijke tijd in rekening, afgerond op een kwartier naar boven. Daarnaast breng ik per consult een kwartier extra in rekening, voor mijn werkzaamheden rondom het consult.

De duur van een consult bepalen we in overleg en varieert meestal tussen de 45 minuten en anderhalf uur. Ik geef er de voorkeur aan te eindigen op een ‘logisch’ moment in het gesprek, en niet omdat de klok zegt dat het tijd is. Daarom plan ik mijn afspraken ruim. Natuurlijk staat het je vrij zelf van te voren aan te geven hoe laat je uiterlijk wilt stoppen, dan bewaak ik dat samen met je.

Meteen na afloop van het consult kun je betalen. Dat kan contant, via een betaalverzoek (tikkie), of via een bankapp op je telefoon, als je die hebt.
Je factuur krijg je op papier mee.

Gratis kennismakingsgesprek?

Bij de eerste afspraak heb je binnen een half uur ongetwijfeld een indruk van me, op grond waarvan je kunt beslissen of je wel of niet met mij in zee wilt gaan.

Daarom staat het je vrij om binnen een half uur aan te geven dat je toch liever niet met mij verder wilt. Dan beëindigen we daarna het gesprek en ben je me niets verschuldigd.

Blijf je langer, dan breng ik ook het eerste half uur in rekening, omdat de therapie in wezen al meteen is gestart, tenzij we vooraf nadrukkelijk iets anders afspreken.

Tegemoetkoming in de kosten via een gedeeltelijke vergoeding voor psychosociale therapie door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding van de kosten. Hier vind je een actueel overzicht van die vergoedingen. De gedeeltelijke vergoeding van mijn consulten vindt plaats vanuit de groep ‘Alternatieve behandelingen’, een soort van vergaarbak voor alle behandelingen die wel worden vergoed, maar niet onder een van de andere groepen vallen.
Daar de vergoeding niet vanuit de basisverzekering plaatsvindt, staat vergoeding los van je eigen risico. Dus ook als je je eigen risico nog niet of nog niet volledig hebt verbruikt, ontvang je deze vergoeding als je zorgverzekeraar de tegemoetkoming in de kosten geeft.

Vreemd genoeg wordt relatietherapie helaas bij de meeste zorgverzekeraars niet vergoed, al lijkt er een kentering te zijn. Vraag dit dus vooral na bij je zorgverzekeraar.

* Een verwijzing door je huisarts is niet nodig.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode

×