Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Coaching

Stilstaan bij jezelf.
Stilstaan bij wat je doet en hoe je dat doet en hoe je omgeving op je reageert.

Echt een probleem hebben is hiervoor niet nodig. Het kan zijn dat je je realiseert dat het tijd is om eens te kijken waar je staat en waar je naar toe wilt, of je nog wel de goede kant op gaat, en je wilt wel eens vanuit een andere invalshoek naar jezelf kijken. Je vindt het prettig dat er even iemand met je meekijkt. Dat je die twijfels die je soms voelt, over jezelf, over je werk, over je toekomst, eens in een veilige omgeving te uiten, en je wilt onderzoeken welke weg je op wilt gaan en/of hoe je sommige dingen misschien beter een beetje anders kunt aanpakken. Dat kan met coaching.

Een doel stellen

Het hebben van een doel, een stip op de horizon, geeft richting aan ons leven, aan onze plannen en hoe we ons verder willen ontwikkelen. Het is daarbij goed om duidelijk te krijgen wat voor jou belangrijk is, waar je energie van krijgt, wat werkt en wat niet werkt. Je hulpvraag is het uitgangspunt, en van daaruit onderzoeken we wat voor jou de beste weg is om verder op te gaan.

Samenwerking

SamenwerkingIn ons werk hebben we steeds te maken met de mensen met wie we samenwerken. Een goed team functioneert vaak het beste als er verschillende soorten mensen samenwerken, en hoe goed dat ook is voor het team als geheel, dat is niet altijd makkelijk voor de individuen. Dus dat er op de werkvloer spanningen kunnen ontstaan, is alleen maar natuurlijk.

Waar de winst te halen is, is als je een manier vindt om zo goed mogelijk met die tegenstellingen, en daarom ook met die spanningen om te gaan, zodat ze niet tegen je werken, maar je juist helpen optimaal te functioneren. En daar heeft zowel je werkgever als jij baat bij.

Leiding geven

Als je op je werk mensen aanstuurt, als je werkgever bent of een leidinggevende functie hebt, dan is belangrijk dat je je steeds bewust blijft van de diverse rollen die je in die functie speelt. Soms ben je directief, soms ben je meer coachend bezig, en steeds zoek je naar de balans tussen wat goed is voor het bedrijf en wat goed is voor je werknemers, want als werknemers lekker in hun vel zitten, doen ze hun werk beter en dat is ook weer goed voor het bedrijf.

Hoe vind je de juiste balans tussen afstand en nabijheid? Wat doe je wel en wat doe je niet in welke rol? Hoe combineer je deze rollen en hoe werkt dat in de praktijk? Hoe zie je je eigen rol binnen het bedrijf? Welke rol en welke stijl past het beste bij je? Hoe ga je om met je eigen schaduw? Hoe ga je om met conflicten op de werkvloer?

De antwoorden op deze en andere vragen helpen je je plaats binnen de organisatie te bepalen, en tegelijkertijd jezelf te blijven, authentiek te zijn, en van daaruit inspirerend leiding te kunnen geven.

Waarom zou je hierbij hulp vragen?

Omdat het goed is om regelmatig uit je eigen gedachtencirkels te stappen en met frisse ogen, de ogen van een professionele buitenstaander, naar het geheel te kijken, om van daaruit weer nieuwe wegen en nieuwe inspiratie op te doen, zodat je ook op termijn je goed blijft voelen in je functie en kunt blijven bijdragen aan de groei van je bedrijf en het welbevinden van je medewerkers.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode