Relatietherapie

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Relatietherapie

Relatietherapie… het wordt steeds gewoner. We hoeven niet alles zelf te weten, zelf te ontdekken, zelf uit te zoeken. Dat hoeven we niet voor het werk dat we doen, daar vinden we begeleiding heel normaal.
En net zo normaal is begeleiding  in je persoonlijke leven, en zeker ook voor je relatie, op een moment dat dat nodig is.

Wanneer is het tijd voor relatietherapie?

Dat kun je in wezen alleen zelf bepalen, waarschijnlijk voel je diep van binnen precies aan of je relatie in de gevarenzone verkeert, en of dit het juiste moment is om echt aan de bel te trekken.

Relatieproblemen

Soms is het zonneklaar: er zijn duidelijke relatieproblemen en er moet iets gebeuren, anders gaat het echt fout.
Dan weet je dat het tijd is om in actie te komen. Ga het gesprek aan, en vraag hulp als jullie er samen niet uitkomen.

Relatiesleur

Soms is het niet zo duidelijk, vooral omdat jullie er niet zo bij stilstaan.Onstuimig
Vraag je dan eens af:

Zeker als er kinderen komen, maar ook bij drukke banen, is het heel makkelijk om de aandacht van elkaar te verleggen naar kinderen en/of werk. Misschien praten jullie ongemerkt eigenlijk allang niet meer echt met elkaar. En misschien zijn er dus al relatieproblemen, maar sluiten jullie daar je ogen nog voor.

Weet je de antwoorden op de volgende vragen?

Op zich hoeft dit allemaal nog weinig te betekenen, maar het zou erop kunnen wijzen dat het tijd is wat meer aandacht aan jullie relatie te besteden.
Zeker als je eigenlijk vindt dat er toch wel iets moet veranderen.
Dan is het belangrijk dat je nu aan de bel trekt, en al helemaal als de gedachte aan echtscheiding al eens in je is opgekomen.
Vraag je nu geen aandacht voor jullie relatie, dan kan het zijn dat er geen weg terug meer is, of dat de beslissing voor je wordt genomen.
Want als jullie eigenlijk niet meer op elkaar gericht zijn, is er soms niet zo veel meer nodig (zoals een leuke ontmoeting met iemand anders) om van sleur in een relatie ineens voor een echtscheiding te staan.

Vreemdgaan… vaak is het een gevolg, geen oorzaak

Vreemd gaanHet vreemdgaan van een partner is niet altijd een bewuste keus. Het gebeurt gewoon. En waarom? Omdat juist door zo’n nieuwe ontmoeting duidelijk wordt wat er niet meer is in de eigen relatie. Iemand wiens ogen gaan stralen als hij/zij jou ziet, iemand die echt belangstelling voor je heeft, iemand die je aantrekkelijk vindt en dat laat merken… Dat voelt vaak zo goed dat het veel zelfbeheersing kan vragen om hier niet aan toe te geven.

Soms is het ook puur nieuwsgierigheid, een stukje spanning opzoeken, zeker als mensen elkaar al jong hebben ontmoet en nooit een relatie met een ander hebben gehad, dan kan er een dag komen waarop een van beiden zich afvraagt: ‘is dit alles?’ En soms ontstaat er dan zomaar als vanzelf iets, het hoeft niet eens een bewuste keuze te zijn, maar zo’n gedachte, zeker als die zich vaker opdringt, kan een aanwijzing zijn dat de deur op een kier staat… en als er dan iemand aan begint te rammelen…

Toch is dit allemaal geen reden om vreemd te gaan, als je je dit vroeg genoeg realiseert.
Is er eenmaal een ander, dan wordt het een stuk lastiger. Geen enkele langer bestaande relatie kan makkelijk op tegen de aantrekkingskracht, het spannende, het onbezorgde, onbezwaarde van een nieuwe relatie. Het is echter beter om in een dergelijke ontmoeting een aanleiding te zien voor een goed gesprek over je huwelijk. Want als je aan de verleiding toegeeft, is er vaak geen weg terug meer. Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is.

Relatietwijfels

Heb je twijfels over je relatie en kun je hier samen niet goed over praten?
Zoek dan bijtijds hulp, vaak is er nog wel een weg terug, als jullie dat allebei willen, al zal het een tijdje lastig zijn. Maar dan komt er weer een dag dat het wel weer goed gaat, en nog een, en nog een…
Realiseer je vooral ook dat een scheiding op korte termijn wel ‘goed’ kan voelen, maar is dat op langere termijn ook nog zo?
Een scheiding maakt vaak zo veel meer kapot en brengt zo veel nieuwe problemen met zich mee.

Neem dan contact op voor relatietherapie, en onderzoek samen met mij hoe jullie je relatie nieuw leven kunnen inblazen.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode