Relatietherapie of scheiden?

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Relatietherapie of scheiden?

TwijfelsSoms is het lastig om te bepalen wat er nodig is: relatietherapie? Of toch maar gelijk scheiden?

Start dan met relatietherapie!

In veruit de meeste gevallen is het beter om te starten met relatietherapie. Soms hebben er zich dingen ontwikkeld die een eigen leven zijn gaan leiden, waardoor jullie de weg naar elkaar zijn kwijtgeraakt, en dan kan het heel eenzaam en afgescheiden voelen, terwijl de oplossing niet altijd complex hoeft te zijn. Het kan wel zijn dat je een ander nodig hebt, die erbuiten staat, niet emotioneel betrokken is, om te kunnen zien wat er speelt.

Kiezen voor relatietherapie betekent niet dat de uitkomst van te voren vaststaat. Wel betekent het dat jullie de keuze die jullie maken – toch nog samen verder, of alsnog gaan scheiden – bewuster maken, met meer begrip voor elkaar. En alleen dat al geeft een betere basis voor de toekomst, samen of niet meer samen. Hebben jullie kinderen, dan maakt dit ook de kans op een vechtscheiding kleiner, omdat er bij beide partijen meer begrip is ontstaan voor de redenen die de scheiding noodzakelijk maakten.

Mediation is ook een optie

Soms is de boel al flink geëscaleerd, en heeft een van de twee het definitieve besluit al genomen: de scheiding moet worden aangevraagd.
Dan kunnen we starten met een mediation voor een huwelijkscrisis. En als dan na een of enkele gesprekken blijkt welke richting het wordt, kunnen jullie dan de keus maken tussen relatietherapie of mediation voor het regelen van de echtscheiding.
Omdat ik zowel relatietherapeut als scheidingsmediator ben, kan ik jullie in beide processen begeleiden.

 

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode