Alleenstaande ouder

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Alleenstaande ouder

alleenstaande ouderEn dan, op een dag, sta je er alleen voor met je kinderen. Of parttime alleen, als er een omgangsregeling is met de vader van de kinderen.
Ineens ben je een alleenstaande ouder. Ineens heb je 24 uur per dag de zorg voor je kinderen. En als die nog jong zijn, betekent dat ook dat je niet meer even makkelijk de deur uit kunt en in elk geval ’s avonds vaak aan huis gebonden bent, zeker als je niemand in de buurt hebt die je makkelijk kunt vragen om op je kinderen te passen.

En dat valt niet mee. Het valt niet mee om alleen de verantwoordelijkheid te dragen. Het valt niet mee om geen klankbord te hebben. Het valt niet mee om allerlei kleine en grotere beslissingen alleen te moeten nemen. En het valt niet mee dat er vaak niemand is die het even van je kan overnemen op het moment dat het jou even allemaal boven het hoofd groeit.

Steuntje in de rug?

Niet alleen heb ik zelf ervaren hoe het is om als alleenstaande ouder grotendeels fulltime alleen de zorg te hebben voor mijn kinderen, ik heb ook veel ervaringen van anderen meegekregen, en ben goed op de hoogte van alle problematiek rondom scheiding en alles wat daarna een rol gaat spelen:

Je omgeving vindt het vaak al snel normaal, tenslotte zijn er zo veel gescheiden mensen tegenwoordig, maar dat betekent niet dat het daarom makkelijk is!
En ‘normaal’ is het ook niet, dat merk je maar al te goed als je er zelf ineens mee te maken hebt.
Het valt soms gewoon zwaar, en misschien dat het je helpt om gewoon eens lekker je verhaal kwijt te kunnen zonder dat je omgeving merkt hoe zwaar je het hebt.
Misschien wil je de verstandhouding met je ex verbeteren.
Misschien wil je wat ondersteuning bij de opvoeding van je kinderen.
Misschien is er nog iets anders dat je wilt en waarbij ik je mogelijk zou kunnen helpen.
Wellicht kan ik je wat handvatten geven waarmee het allemaal wat makkelijker wordt.

Lijkt het je wat? Bel of mail me dan, via een van bovenstaande knoppen.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode