Psychosociale begeleiding

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Psycholoog

De praktijk Mens in Relatie is een praktijk in Wijchen voor individuele therapie, relatietherapie en mediation. Bij individuele psychosociale therapie ligt de nadruk op kortdurende trajecten, waarbij je reden voor aanmelding, het probleem dat je in je leven ervaart en waarvoor je je aanmeldt, het uitgangspunt is. Samen onderzoeken we op een praktische manier wat er nodig is, en wat je zelf zou kunnen doen, om van je klacht af te komen of er in elk geval een stuk minder last van te hebben.

Het doel is steeds je tools te geven waardoor je zelf weer nieuw stappen kunt zetten om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Kortdurende behandeling

Het behandeltraject duurt dan ook meestal kort. Binnen 10 afspraken is vaak al veel verbetering te bereiken, door de praktische en concrete manier van werken.

Gratis kennismakingsgesprek?

Bij de eerste afspraak heb je binnen een half uur ongetwijfeld een indruk van me, op grond waarvan je kunt beslissen of je wel of niet met mij in zee wilt gaan.

Daarom staat het je vrij om binnen een half uur aan te geven dat je toch liever niet met mij verder wilt. Dan beëindigen we daarna het gesprek en ben je me niets verschuldigd.

Blijf je langer, dan breng ik ook het eerste half uur in rekening, omdat de therapie in wezen al meteen is gestart, tenzij we vooraf nadrukkelijk iets anders afspreken.

Afspraken ook ’s avonds mogelijk

Afspraken zijn mogelijk op alle weekdagen, bij voorkeur overdag. Alleen als het overdag echt niet haalbaar is, is het ook mogelijk om ’s avonds af te spreken, maar dan zijn de mogelijkheden veel beperkter en kan de wachttijd langer zijn.

Tegemoetkoming in de kosten via een gedeeltelijke vergoeding voor psychosociale therapie door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding van de kosten. Hier vind je een actueel overzicht van die vergoedingen. De gedeeltelijke vergoeding van mijn consulten vindt plaats vanuit de groep ‘Alternatieve behandelingen’, een soort van vergaarbak voor alle behandelingen die wel worden vergoed, maar niet onder een van de andere groepen vallen.
Daar de vergoeding niet vanuit de basisverzekering plaatsvindt, staat vergoeding los van je eigen risico. Dus ook als je je eigen risico nog niet of nog niet volledig hebt verbruikt, ontvang je deze vergoeding als je zorgverzekeraar de tegemoetkoming in de kosten geeft.

Vreemd genoeg wordt relatietherapie helaas bij de meeste zorgverzekeraars niet vergoed, al lijkt er een kentering te zijn. Vraag dit dus vooral na bij je zorgverzekeraar.

Kosten

Mijn tarief is € 100,00 per uur. Ik breng de daadwerkelijke tijd in rekening, afgerond op een kwartier naar boven. Daarnaast breng ik per consult een kwartier extra in rekening, voor mijn werkzaamheden rondom het consult.

De duur van een consult bepalen we in overleg en varieert meestal tussen de 45 minuten en anderhalf uur. Ik geef er de voorkeur aan te eindigen op een ‘logisch’ moment in het gesprek, en niet omdat de klok zegt dat het tijd is. Daarom plan ik mijn afspraken ruim. Natuurlijk staat het je vrij zelf van te voren aan te geven hoe laat je uiterlijk wilt stoppen, dan bewaak ik dat samen met je.

Meteen na afloop van het consult kun je betalen. Dat kan contant, via een betaalverzoek (tikkie), of via een bankapp op je telefoon, als je die hebt.
Je factuur krijg je op papier mee.

* Een verwijzing door je huisarts is niet nodig.

foto Ineke Kuiper

Ineke Kuiper

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode