Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Psycholoog

De praktijk Mens in Relatie is een praktijk in Wijchen voor eerstelijns* psychologie. De nadruk ligt op kortdurende behandelingen, waarbij steeds je klacht het uitgangspunt is. Als cliënt onderzoek je samen met de psycholoog op een praktische manier wat er nodig is, en wat je zelf zou kunnen doen, om van je klacht af te komen of er in elk geval een stuk minder last van te hebben.

Het doel is steeds je tools te geven waardoor je zelf weer nieuw stappen kunt zetten om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Kortdurende behandeling

Het behandeltraject duurt dan ook meestal kort. Binnen 10 afspraken is vaak al veel verbetering te bereiken, door de praktische en concrete manier van werken.

Afspraken ook ’s avonds mogelijk

Afspraken vinden bij voorkeur overdag plaats, maar als dat te bezwaarlijk is, kan het ook ’s avonds, en bij uitzondering ook op zaterdag (bv. voor mensen die de hele week in het buitenland zitten).

Vergoeding psycholoog door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding van de kosten. Hier vind je een actueel overzicht van die vergoedingen. Je eigen risico wordt hierdoor niet aangesproken, dus ook als je je eigen risico nog niet (volledig) hebt verbruikt, kom je in aanmerking voor deze vergoeding van je zorgverzekeraar.

Vreemd genoeg wordt relatietherapie helaas bij de meeste zorgverzekeraars meestal niet meer vergoed.

Kosten

Een consult kost € 90 per uur. De duur van een consult bepalen we in overleg en varieert meestal tussen de 45 minuten en anderhalf uur. Je kunt hierbij van te voren altijd zelf ook een maximale tijdsduur aangeven.

* Een verwijzing door je huisarts is niet nodig.

foto Ineke Kuiper

Ineke Kuiper

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode

×