Registraties / Beroepsverenigingen

Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Registraties

In een tijd als deze wordt veel waarde gehecht aan diploma’s en aan bijscholing/PE-punten, registraties, etc. oftewel aan ‘meetbare’ ‘feiten’, aan de hand waarvan de kwaliteit van een therapeut zou moeten kunnen worden afgelezen. Persoonlijk geloof ik niet dat het voldoen aan dit soort eisen vanzelf ook aangeeft dat iemand goed is in zijn werk, omdat ik daar zelf te vaak in mijn leven al bij anderen tegenaan ben gelopen.

Toch heb ik ervoor gekozen om naast me steeds zo goed mogelijk in te zetten voor mijn cliënten er ook voor te zorgen dat mijn registraties op orde zijn. Daarom sta ik dan ook ingeschreven bij de volgende registers/beroepsverenigingen.


Logo RBCZ

RBCZ

Geregistreerd als Registertherapeut BCZ® bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Het RBCZ is een koepelorganisatie waar vele beroepsverenigingen in de complementaire zorg bij zijn aangesloten. Voor vergoeding van consulten van therapeuten in de complementaire zorg overleggen de zorgverzekeraars voornamelijk met het RBCZ. Registratie bij het RBCZ zorgt er dan ook voor dat mijn consulten voor individuele therapie vanuit de aanvullende verzekering bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk worden vergoed, en dat dan weer vanwege mijn lidmaatschap van de LVPW. Inderdaad, makkelijker kunnen ze het niet maken.
Een volledig overzicht van de actuele vergoedingen vind je hier, maar controleer dit voor alle zekerheid ook steeds eerst even bij je zorgverzekeraar, omdat deze soms de regels ook tussentijds aanpassen.


logoLVPW

LVPW

Lid van de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW)
Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)

 

 

 

 


Logo TCZ

TCZ

Geregistreerd bij Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ)

 

 

 


MfN-Registermediator CMYK

Mediatorsfederatie Nederland (MfN, voorheen NMI)

Geregistreerd als Familie Registermediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

 

 


Raad voor Rechtsbijstand

logoRvR

Door mijn inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand is het voor mij mogelijk om daar waar de regels dat toestaan een toevoeging (sociale rechtsbijstand) aan te vragen voor cliënten in mediation.


NMv

 

Nederlands Mediatorsvereniging (NMv)

 

 


 

 

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode