Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Relatiecheck

In het dagelijks leven wordt onze aandacht vaak door van alles en nog wat in beslag genomen. En zeker als er dan ook nog kinderen zijn, blijft er niet zelden weinig tijd over voor jullie twee, voor jullie relatie, toch de kern waar jullie hele gezin om draait.

Hoeveel tijd investeren jullie in je relatie?

Al te makkelijk gaat alle tijd op aan kinderen, werk, huishouden, hobby, vrienden, etc. En jullie relatie? Ach… dat zit wel goed. Er zijn geen echte problemen, weinig of geen conflicten, dus het gaat allemaal wel goed, toch?
Toch?
Weet je het zeker?

Neem de tijd!

HartenDoor van tijd tot tijd stil te staan bij de kwaliteit van je relatie kan mogelijk worden voorkomen dat je plotseling voor verrassingen komt te staan. Waarschijnlijk vind je het normaal dat je auto regelmatig wordt onderhouden, wellicht dat je ook je lichaam in vorm houdt door voldoende te bewegen en gezond te eten, en in veel banen is bijscholing tegenwoordig ook al standaard.

Heb je ooit al bedacht dat het dus misschien niet zo logisch is te veronderstellen dat je ook aan je relatie van tijd tot tijd wat onderhoud moet plegen?
Hoe vaak sta je samen met je partner stil bij de kwaliteit van jullie relatie?

Gaan jullie scheiden? Dat had ik nooit gedacht!

Hoor je om je heen wel eens dat mensen ‘plotseling’ gaan scheiden en dat niet alleen de omgeving, maar wellicht ook één van de partners dat echt niet had zien aankomen?
Zeker als dat laatste het geval is, is de kans groot dat die relatie niet werd onderhouden, waardoor het mogelijk werd dat de partners uit elkaar groeiden zonder dat hierover werd gesproken.
En dan ineens… op een dag… is alles anders.

Voorkomen is beter dan genezen!

Dus sta eens stil bij je relatie en stel jezelf, en bij voorkeur ook je partner eens de volgende vragen:

Als de antwoorden op bovenstaande vragen je niet het gevoel geven dat het wel goed zit met jullie, kan het zinvol zijn om je antwoorden eens nader te onderzoeken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt natuurlijk ook via telefoon of e-mail contact met me opnemen (zie de knoppen bovenaan deze pagina) voor een relatiecheck. Dan krijg je meer inzicht in de kwaliteit van je relatie en gun je jezelf de kans nu kleine problemen aan te pakken, waardoor grote problemen mogelijk kunnen worden voorkomen.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode