Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Kosten mediation

Geld

Rechtsbijstandsverzekering

Heb je een rechtsbijstandsverzekering, dan is er een kans dat mediation bij echtscheiding door je rechtsbijstandsverzekering (gedeeltelijk) wordt vergoed. Kijk hiervoor de voorwaarden van je rechtsbijstandsverzekering na. Wat meer informatie is ook hier te vinden.

Toevoeging

Het is ook mogelijk dat je recht hebt op een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand). Op dit moment wordt dat bij scheiding voor beide partijen apart bekeken. Er zijn echter plannen om dit te wijzigen, en het gezinsinkomen hiervoor te laten gelden.

De voorwaarden voor een toevoeging zijn hier te vinden.
Bij de beoordeling of je recht hebt op een toevoeging wordt uitgegaan van je inkomen van 2 jaar geleden (dus voor een aanvraag in 2016 geldt je inkomen van 2014). Mocht je inkomen in het huidige jaar aanzienlijk lager zijn dan 2 jaar geleden, dan is het mogelijk om aan de Raad voor Rechtsbijstand een verlegging van het peiljaar naar het huidige jaar aan te vragen.
Kom je voor een toevoeging in aanmerking, dan verzorg ik de aanvraag hiervan voor je.
In dat geval ben je bij aanvang van de mediation alleen een eigen bijdrage verschuldigd.

Na afloop van de mediation beoordeelt de Raad voor Rechtsbijstand opnieuw of het recht op de toevoeging er ook nog is op basis van de financiële afwikkeling van de echtscheiding. Krijg je door de echtscheiding, bijvoorbeeld door de verkoop van het huis (aan een derde of aan je ex, waardoor je ex je uitkoopt), meer dan € 10.000, dan wordt de toevoeging alsnog ingetrokken en breng ik alsnog mijn normale tarief in rekening.

Als één van de partijen recht heeft op een toevoeging, en de ander partij niet, dan breng ik bij de andere partij voor gezamenlijke gesprekken slechts de helft van mijn uurloon in rekening (dus € 75).

Per uur

De kosten van mediation zijn € 150 per uur (incl. BTW), voor alle uren die ik aan een mediation besteed, dus ook kantooruren voor onder meer het maken van berekeningen en het opstellen van stukken.
Per gesprek reken ik een kwartier extra voor de tijd die ik kwijt ben aan voorbereiding van afronding van het gesprek.
Gemiddeld ben ik zo’n 20 uur met een mediation bezig. Dit kan meer of minder zijn, afhankelijk van de complexiteit van hetgeen er moet worden geregeld en op hoeveel onderwerpen dieper moet worden ingegaan om hier overeenstemming over te bereiken.

Meer weten? Neem contact met me via een van de knoppen bovenaan deze pagina, voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak.

Kennismaking

Bij de eerste afspraak hebben jullie binnen een half uur ongetwijfeld een indruk van me, op grond waarvan jullie kunnen beslissen wel of niet met mij in zee te willen gaan.

Daarom staat het jullie vrij om binnen een half uur aan te geven dat jullie toch liever niet met mij verder willen en dan zijn jullie me niets verschuldigd, en dan zie ik het als een gratis kennismakingsgesprek.

Blijven jullie langer, dan breng ik ook het eerste half uur in rekening, omdat het mediationgesprek in wezen al meteen is gestart, tenzij vooraf nadrukkelijk anders is afgesproken.

 

 

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode

×