Therapie Individuele therapie
Relaties Relatietherapie
Echtscheiding Echtscheiding

Kosten mediation

Geld

Rechtsbijstandsverzekering

Heb je een rechtsbijstandsverzekering, dan is er een kans dat mediation bij echtscheiding door je rechtsbijstandsverzekering (gedeeltelijk) wordt vergoed. Kijk hiervoor de voorwaarden van je rechtsbijstandsverzekering na. Wat meer informatie is ook hier te vinden.

Toevoeging

Het is ook mogelijk dat je recht hebt op een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand). Op dit moment wordt dat bij scheiding voor beide partijen apart bekeken. Er zijn echter plannen om dit te wijzigen, en het gezinsinkomen hiervoor te laten gelden.

De voorwaarden voor een toevoeging zijn hier te vinden.
Bij de beoordeling of je recht hebt op een toevoeging wordt uitgegaan van je inkomen van 2 jaar geleden (dus voor een aanvraag in 2021 geldt je inkomen van 2019). Mocht je inkomen in het huidige jaar aanzienlijk lager zijn dan 2 jaar geleden, dan is het mogelijk om aan de Raad voor Rechtsbijstand een verlegging van het peiljaar naar het huidige jaar aan te vragen.
Kom je voor een toevoeging in aanmerking, dan verzorg ik de aanvraag hiervan voor je. In dat geval ben je bij aanvang van de mediation alleen een eigen bijdrage verschuldigd.

Na afloop van de mediation beoordeelt de Raad voor Rechtsbijstand opnieuw of het recht op de toevoeging er ook nog is op basis van de financiële afwikkeling van de echtscheiding. Krijg je door de echtscheiding, bijvoorbeeld door de verkoop van het huis (aan een derde of aan je ex, waardoor je ex je uitkoopt), meer dan € 10.000, dan wordt de toevoeging alsnog ingetrokken en breng ik alsnog mijn normale tarief in rekening.

Kosten

De kosten van mediation zijn € 160 per uur, voor alle uren die ik aan een mediation besteed, dus niet alleen de mediationgesprekken, maar ook mijn overige werkzaamheden voor deze mediation, zoals de tijd die ik nodig heb voor het maken van berekeningen en het opstellen van stukken, voor het lezen en beantwoorden van e-mails en eventuele overige werkzaamheden.
Per gesprek reken ik een kwartier extra voor de tijd die ik kwijt ben aan voorbereiding van afronding van het gesprek.
Gemiddeld ben ik zo’n 20 uur met een scheidingsmediation bezig, waaronder dan vallen het maken van afspraken over en het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan en de alimentatieberekening. Afhankelijk van de complexiteit van jullie scheiding en afhankelijk van de snelheid waarmee jullie over de diverse onderwerpen overeenstemming bereiken, heb ik meer of minder uren nodig.

Meer weten? Neem contact met me via een van de knoppen bovenaan deze pagina, voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak.

Gratis kennismakingsgesprek?

Bij de eerste afspraak heb je binnen een half uur ongetwijfeld een indruk van me, op grond waarvan je kunt beslissen of je wel of niet met mij in zee wilt gaan.

Daarom staat het je vrij om binnen een half uur aan te geven dat je toch liever niet met mij verder wilt. Dan beëindigen we daarna het gesprek en ben je me niets verschuldigd.

Blijf je langer, dan breng ik ook het eerste half uur in rekening, omdat de mediation in wezen al meteen is gestart, tenzij we vooraf nadrukkelijk iets anders afspreken.

Copyright: mensinrelatie.nl

Webdesign: Prode

×